ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άναψε το πράσινο φως για τις κάμερες στα σχολεία υπό προϋποθέσεις η Λοϊζίδου

Written by LatsiaTV

Πιλοτικά σε 10 σχολικές μονάδες θα ξεκινήσει, σε πρώτο στάδιο, η λειτουργία του Κλειστού Κυκλώματος Βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ), σύμφωνα, με ανακοίνωση, της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Η Επίτροπος, αναφορικά με τη λειτουργία του Κλειστού Κυκλώματος Βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ), πληροφορεί, στην ανακοίνωση της, κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο ότι, ολοκληρώθηκε αισίως, η διαδικασία διαβούλευσης, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και του Γραφείου της.

Αναφέρει, επίσης, ότι το ΥΠΑΝ διενήργησε εκτίμηση αντικτύπου, σχετικά με τη λειτουργία Κλειστού Κυκλώματος Βιντεοπαρακολούθησης (ΚΚΒΠ) στις σχολικές μονάδες, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας, την οποία υπέβαλε στο Γραφείο της, για σκοπούς διαβούλευσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω εκτίμηση αντικτύπου, σημειώνει η Επίτροπος, θα τοποθετηθούν βιντεοκάμερες στις κεντρικές εισόδους-εξόδους των σχολικών μονάδων, καθώς και περιμετρικά αυτών, η εμβέλεια καταγραφής θα περιορίζεται εντός των ορίων των σχολικών μονάδων και δεν θα καταγράφονται παρακείμενοι ιδιωτικοί ή δημόσιοι χώροι, το ΚΚΒΠ θα ενεργοποιείται σε ώρες εκτός λειτουργίας των σχολικών μονάδων, το οπτικογραφημένο υλικό θα αποθηκεύεται για περίοδο 72 ωρών, θα υπάρχει αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση στο οπτικογραφημένο υλικό και θα τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες για ενημέρωση.

«Υπό το πρίσμα όσων τέθηκαν ενώπιον μου και κατόπιν χθεσινής επιβεβαίωσης της υιοθέτησης των τελικών σχολίων και των υποδείξεών μου, έκρινα ότι, η εκτίμηση αντικτύπου πληροί τις προϋποθέσεις του Άρθρου 35 του ΓΚΠΔ και, ως εκ τούτου, ενέκρινα την εγκατάσταση ΚΚΒΠ στις σχολικές μονάδες. Συνεπώς, το ΥΠΑΝ, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, είναι σε θέση και μπορεί να ξεκινήσει τις σχετικές δραστηριότητες και πράξεις επεξεργασίας που αποτέλεσαν αντικείμενο της υποβληθείσας εκτίμησης αντικτύπου», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι σε πρώτο στάδιο, η λειτουργία του ΚΚΒΠ, θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 10 σχολικές μονάδες.

About the author

LatsiaTV