ΑΓΟΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

5ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΣΕΑΔ | ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Written by LatsiaTV

Τα νέα δεδομένα, οι προκλήσεις και οι καταναλωτικές τάσεις της αγοράς θα απασχολήσουν το 5ο Παγκύπριο Συνέδριο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Σ.Ε.Α.Δ.), που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννου Γιαννάκη. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν τα ευρήματα παγκύπριας έρευνας αγοράς με τίτλο «Στο Σταυροδρόμι του Καταναλωτή: Γ.Ε.Σ.Υ., Συνταξιοδοτικό και Υποχρεωτικές Ασφαλίσεις». Μεγάλοι χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι SoEasy Insurance και η Trust Insurance (Cyprus).
Ο Προεδρεύων του Ασφαλιστικού Συνεδρίου κ. Πάνος Τσιολής μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου (27/09/2019) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, επεσήμανε ότι η έρευνα αγοράς, η οποία διενεργείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με εισηγητή τον Δρ Γεώργιο Μπούστρα, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και ενημέρωσης των επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Ανέφερε επίσης ότι, μέρος των καινοτομιών που εισάγονται φέτος είναι η δημιουργία προσυνεδριακών Δεξαμενών Σκέψης μεταξύ επαγγελματιών του τομέα και διοικητικών στελεχών των ασφαλιστικών εταιρειών. Τα πορίσματα των Δεξαμενών Σκέψης (για θέματα επιμόρφωσης, νομοθετικού πλαισίου, προώθηση προϊόντων, ΓεΣΥ, Συνταξιοδοτικό, τάσεις αγοράς κλπ.) θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο.
Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Α.Δ. τόνισε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία καλείται να προσαρμοστεί σε ένα νομοθετικό και καταναλωτικό περιβάλλον και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις βελτιώνοντας έτι περαιτέρω τις ασφαλιστικές πρακτικές. Υπογράμμισε επίσης ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, το φετινό συνέδριο των επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στηρίζει τον σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».
Τέλος, στο πλαίσιο της Διάσκεψης Τύπου χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής Εργασιών της εταιρείας Trust International Insurance (Cyprus) Ltd κ. Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της So Easy Insurance κ. Γιάννης Νικολάου. Αμφότεροι τόνισαν την υποστήριξη τους στις προσπάθειες του Συνδέσμου για αναβάθμιση του επαγγέλματος και βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.


About the author

LatsiaTV