ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αβέρωφ επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μικρομεγαλισμό και το ΔΗΣΥ για την προώθηση υπονομευτικών στοχασμών.

Written by Demetris

Βγήκε μπροστά με πυρά προς πάσα κατεύθυνση ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβερώφ Νεοφύτου, ο οποίος υποδεικνύει πως την ώρα που βρίσκεται στην Κύπρο για την πρώτη της επίσκψεψη η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ, στο εσωτερικό ο Πρόεδρος «κάνει επίδειξη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ στον ΔΗΣΥ «βάζουν σημαιοφόρους εκείνους που τορπίλησαν την ενότητα».

Στην γραπτή του δήλωση ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρει πως, «την ώρα που η προσωπική απεσταλμένη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται στη Λευκωσία, για την πιθανότατα τελευταία ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού, το Εθνικό μας ζήτημα θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας: όλες μας οι δυνάμεις όφειλαν να είναι προσανατολισμένες στην προσπάθεια να βγούμε από το τέλμα και να αξιοποιήσουμε μια συγκυρία που ενδεχομένως να μην προκύψει ποτέ ξανά».

Αντ’ αυτού, υποδεικνύει, «η πολιτική εξουσία κάνει επίδειξη μικρομεγαλισμού, με φαντασιώσεις «SOTU» ομιλιών και εκθέσεις ιδεών για την «Κύπρο του 2035». Για να υπάρχει Κύπρος το 2035 θα πρέπει να απαλλαγούμε από την κατοχή μέσω της επίλυσης του Κυπριακού. Αυτό, 50 χρόνια από την εισβολή, φαίνεται ακόμη να μην το κατανοούμε».

Για τον ΔΗΣΥ, λέει πως, «την ίδια ώρα στο κόμμα μας, κατ’ επίκληση της ενότητας βάζουν σημαιοφόρους εκείνους που τορπίλισαν την ενότητα και υπονόμευσαν την παράταξη».

«Ας σταματήσουμε, πριν είναι αργά, να περιστρεφόμαστε γύρω από τα μικρά κι ας επικεντρωθούμε στα μεγάλα, σ’ αυτά που θα κρίνουν το μέλλον της πατρίδας μας. Τα περιθώρια στενεύουν εφιαλτικά. Χωρίς πατρίδα δεν μπορούν να υπάρξουν ούτε οράματα για το 2035, ούτε παρατάξεις για διεκδίκηση οφίκιων», καταλήγει ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πηγή: Reporter

About the author

Demetris