ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργούν ηλεκτρολόγοι-υδραυλικοί-ψυκτικοί: Πότε θα ισχύσουν τα δυναμικά μέτρα

Written by Demetris


Σε καθολική απεργία κατέρχονται την Πέμπτη 18 Απριλίου ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και ψυκτικοί, μέλη των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Σε ανακοίνωση η ΟΒΙΕΚ-ΣΕΚ αναφέρει ότι η ίδια και η αντίστοιχη συντεχνία της ΠΕΟ έλαβαν το πράσινο φως από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων (ηλεκτρολόγων,υδραυλικών, ψυκτικών) και προχωρούν την Πέμπτη 18 Απριλίου σε καθολικά απεργιακά μέτρα.

Όπως τονίζεται «η απόφαση λήφθηκε μετά την κήρυξη αδιεξόδου της διαδικασίας για ανανέωση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων.»

Οι δύο συντεχνίες ενημέρωσαν για τις προθέσεις τους τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Μηχανανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων ΣΕΜΗΕΚ και τα μέλη του Συνδέσμου καθώς και όλους τους εργολήπτες Μηχανανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων που δεν ανήκουν στον σύνδεσμο.

Σε επιστολή τους οι γενικοί γραμματείς των Ομοσπονδιών ΣΕΚ και ΠΕΟ τονίζουν ότι ο στόχος της εργατικής πλευράς είναι η υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης και ο σεβασμός στην εφαρμογή της, γεγονός το οποίο θα αποβεί προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΒΙΕΚ-ΣΕΚ Γιώργος Κασιούρης ανέφερε στην συνδικαλιστική εφημερίδα «Εργατική Φωνή» ότι η εργατική πλευρά δεν έχει ως αυτοσκοπό τα απεργιακά μέτρα. Και τόνισε πως «η ανανέωση και εφαρμογή της σύμβασης αποτελεί το μέσο μέσα από το οποίο διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη.»

Πηγή: Alphanewscy

About the author

Demetris