ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για δεύτερη συνεχή ημέρα, χτυπήθηκε η Κύπρος από έντονο Καιρό.

Written by Demetris

Η Κύπρος χτυπήθηκε από χαλαζόπτωση και έντονη βροχή για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη, προκαλώντας κλεισίματα δρόμων και κάποιες διακοπές ρεύματος.

Αναφέρθηκε χαλάζι στην είσοδο της επαρχίας Λευκωσίας προερχόμενο από Λάρνακα και Λεμεσό, προκαλώντας καθυστερήσεις στην κυκλοφορία.

Η αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι δρόμοι ήταν ολισθηροί με περιορισμένη ορατότητα.

Ένα γεφύρι στο Δάλι στην οδό Νέας Λήδρας έπρεπε να κλείσει λόγω πλημμυρών. Ανοίχτηκε ξανά αργότερα το απόγευμα.

Οι παράκτιοι δρόμοι στο Κιβίσιλι και στο Μαζωτό έκλεισαν επίσης από τις 1:30 μ.μ. λόγω πλημμυρών από την βροχή.

Καταγράφηκαν διακοπές ρεύματος στη Λεμεσό, τη Λάρνακα και τη Λευκωσία, με τη χειρότερη να είναι στην πρωτεύουσα.

Η προειδοποίηση κίτρινου καιρού του μετεωρολογικού σταθμού θα ισχύει μέχρι τις 6 μ.μ. την Τρίτη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε συνολικά 30 κλήσεις στην επαρχία Λευκωσίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ανδρέα Κέττη.

Σε μια ανάρτηση στο Χ, είπε ότι οι πυροσβέστες έπρεπε να απορροφήσουν βρόχινο νερό από υπόγειους χώρους και υπόγειες αποθήκες, καθώς και να ανοίξουν αγωγούς στους δημόσιους δρόμους και να ρυμουλκήσουν οχήματα από πλημμυρισμένους δρόμους με επιβάτες στο κοινό.

Το άγριο καιρικό φαινόμενο επηρέασε επίσης το βόρειο τμήμα, ειδικά την περιοχή του Πενταδάκτυλου.

Όπως αναφέρεται στα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, πολλοί δρόμοι στην Κερύνεια πλημμύρισαν, ενώ μερικοί δρόμοι μεταξύ Λαπηθού και Καραβά έκλεισαν στην κυκλοφορία. Η δεξαμενή Παναγρά επίσης ξεχείλισε.

Η αστραπή έπεσε σε ένα μετασχηματιστή ηλεκτρικού κοντά στον Λαπηθό, προκαλώντας πυρκαγιά, που απαιτούσε την επέμβαση των πυροσβεστών.

Το τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων Haber Kibris ανέφερε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ένα πτήση που διεξάγει η τουρκική αεροπορική εταιρεία Pegasus, που αναχώρησε από την Αδάνα και έπρεπε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Τύμπου, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Τουρκία μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης.

Μια άλλη πτήση που διεξάγει η Ajet και έπρεπε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Τύμπου αναγκάστηκε να επιστρέψει, καθώς δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω έντονης βροχής και περιορισμένης ορατότητας.

About the author

Demetris