ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Λατσιών για τις δομές ανηλίκων .

Written by LatsiaTV

Ο Δήμαρχος Χρίστος Πιτταράς, σε δήλωση του τόνισε πως ήδη έχει απαντήσει αρνητικά  στις επιστολές που έφτασαν κοντά τους για δημιουργία δομών ανηλίκων.

Ο κληθείς να διευκρινίσει τον λόγο, εξήγησε ότι στον τοπικό δήμο τους ήδη υπάρχουν παρόμοιες δομές και δεν υπάρχει δυνατότητα για τη δημιουργία νέων. Παράλληλα, τόνισε τις έντονες ανησυχίες των κατοίκων, οι οποίοι ήδη άρχισαν να αντιδρούν και να συγκεντρώνουν υπογραφές κατά της ίδρυσης νέων δομών.

«Ήρθαν κοντά μας επιστολές τις οποίες θα έπρεπε να απαντήσουμε επειγόντος, όπως αναγραφόταν σε αυτές. Συγκαλέσαμε συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου και αποφασίσαμε όπως δεν αποδεχθούμε τη δημιουργία άλλων δομών στον Δήμο μας. Ξεκάθαρα γιατί είμαστε ήδη υπερπλήρειςκαι δεν σηκώνει ο Δήμος μας άλλες δομές» είπε.

Ανέφερε ότι ήδη στον τοπικό δήμο υπάρχουν δομές του γραφείου ευημερίας και ένα κτίριο που φιλοξενεί ασθενείς από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας που επιστρέφουν στην κοινωνία. Επίσης, υπογράμμισε το πρόβλημα με τις πολυκατοικίες στους συνοικισμούς που χρειάζονται χώρους στέγασης. Τονίζοντας ότι ο χώρος που ζητείται για τη δημιουργία της νέας δομής είναι υπερβολικά μεγάλος σε σχέση με τις ανάγκες για τη φιλοξενία ανηλίκων, εξέφρασε ανησυχίες για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για άλλες δομές.

Διευκρίνισε ότι οι αντιδράσεις δεν αφορούν αποκλειστικά την παρουσία ανήλικων μεταναστών, αλλά ενδέχεται να περιλαμβάνουν και μετανάστες μεταξύ των ασυνόδευτων παιδιών. Επισήμανε ότι η απόρριψη δεν οφείλεται σε αντίθεση προς οποιονδήποτε, αλλά απλά εξαιτίας της υπάρχουσας πληθώρας δομών στον τοπικό δήμο. Παράλληλα, αναφέρει ότι υπάρχουν αντιδράσεις και για τη δεύτερη δομή που περιλαμβάνει ένα τεμάχιο κοντά στο Λύκειο Λατσίων και το Γέριου.

Πηγή: Cyprus Times

About the author

LatsiaTV