ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΑΣΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΛΟΓΩΝ | ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Written by LatsiaTV

Την ώρα που τα κόμματα φουλάρουν μηχανές για τις δημοτικές εκλογές, το σενάριο αναβολής των εκλογών επανέρχεται στο προσκήνιο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος άρχισε ήδη, με δική του πρωτοβουλία, διαβουλεύσεις για αναβολή των δημοτικών εκλογών. Συγκεκριμένα επικοινώνησε με τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού.

Κύριος λόγος της πρόθεσης για αναβολή των δημοτικών εκλογών είναι οι σοβαρές εξελίξεις στο κυπριακό, αλλά και η εν εξελίξει συζήτηση ενώπιον της Βουλής για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα επιχειρήσει επικοινωνία και με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τις μέχρι στιγμής διαβουλεύσεις, φαίνεται ότι υπάρχει το απαιτούμενο έδαφος για αναβολή των εκλογών.

Θετικά αντικρίζει την πρωτοβουλία ο Αβέρωφ 

Από την άλλη, πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του προέδρου του ΔΗΣΥ, αναφέρουν πως και το κυβερνών κόμμα επιθυμεί την αναβολή των εκλογών, και πως μάλιστα είναι μια ιδέα την οποία ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος θα επιχειρούσε να επαναφέρει εντός των επόμενων ημερών.

Σημειώνεται ότι εάν συμφωνηθεί αναβολή των εκλογών, τότε η βουλή θα πρέπει να ξεκινήσει εντατικές διεργασίες για τροποποίηση του σχετικού νόμου.

Προχωράμε με τις εκλογές εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λέει το ΑΚΕΛ  

Η θέση του ΑΚΕΛ, σύμφωνα με πηγή από το κόμμα της αριστεράς, είναι ότι «προχωρούμε με τις εκλογές εκτός κι αν προκύψουν συγκλονιστικές εξελίξεις στο κυπριακό». Αν προκύψουν, πρόσθεσε η ίδια πηγή,  συγκλονιστικές εξελίξεις στο κυπριακό, δεν μπορούμε να προχωρούμε με εκλογές».

Πάντως, πηγή από το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι επαναφορά της υπόθεσης για την αναβολή από τον ΔΗΣΥ, αλλά και την κυβέρνηση, δεν είναι τυχαία, αφού «στην παρούσα συγκυρία ο Συναγερμός ανησυχεί για τις επιπτώσεις των ενεργειών Αβέρωφ Νεοφύτου, σε σχέση με τη στήριξη Νίκου Νικολαΐδη για τη Δημαρχεία Λεμεσού. Αν αναβληθούν οι εκλογές, ο ΔΗΣΥ θα αποφύγει τους εσωτερικούς τριγμούς».

About the author

LatsiaTV