ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το νέο Μουσείο της Κύπρου αποτελεί ένα κόσμημα για τη χώρα μας.

Written by Demetris

Την Τρίτη εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο των έργων στο νέο Μουσείο της Κύπρου από τον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη και την Υφυπουργό Πολιτισμού Βασιλική Κασιανίδου.

«Πρόκειται για ένα έργο που είμαστε όλοι πολύ περήφανοι», δήλωσε ο Βαφεάδης, προσθέτοντας ότι «θα αποτελέσει ένα κόσμημα για τη χώρα μας».

Είπε ότι τα έργα παρακολουθούνται στενά για να διασφαλιστούν οι χρονοδιαγραμμές.

Το νέο μουσείο θα αντικαταστήσει το υπάρχον, που χτίστηκε το 1908 από τη βρετανική αποικιακή κυβέρνηση και θα φιλοξενήσει 6.500 αρχαιότητες σε μόνιμους εκθεσιακούς χώρους. Θα διαθέτει επίσης χώρους για προσωρινές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, μια βιβλιοθήκη και ένα αμφιθέατρο.

Το νέο μουσείο, εμβαδού 40.000 τ.μ., που χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο της χώρας, κατασκευάζεται απέναντι από το προηγούμενο κτίριο, στον τόπο του παλιού γενικού νοσοκομείου της Λευκωσίας.

Αναμένεται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2025, μετά από απρόοπτα προβλήματα στην επίπεδη μεταφορά του νερού, τα οποία αντιμετωπίζονται από τη σχετική επιτροπή σύμφωνα με τις κρατικές διαδικασίες και θα επιλυθούν σύντομα, δήλωσε ο υπουργός.

Οι απαραίτητες πρόσθετες εργασίες αφορούν στην περαιτέρω ανασκαφή που απαιτείται για τη διαπίστωση του υπόγειου υδροφόρου επιπέδου

Το νέο μουσείο, όπως επεσήμανε η υφυπουργός, θα αντιπροσωπεύει την κυπριακή κουλτούρα και θα αποτελέσει έναν από τους πλέον σημαντικούς προορισμούς επισκεπτών.

Πηγή: CyprusMail

About the author

Demetris