ΚΟΥΖΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Written by LatsiaTV

Όπως αποδεικνύει η παγκόσμια εμπειρία, η γαστρονομία αποτελεί ένα από τα πρώτα πεδία όπου συναντώνται πολιτισμοί και όπου η κοινωνία αποδέχεται τον “άλλο”. Σήμερα, η γαστρονομία ανέδειξε ένα χώρο για μια δημιουργική πολιτιστική συγκέντρωση, και μέσα από αυτό μπορούμε να διακρίνουμε μια θετική προσέγγιση προς τις ξένες κουζίνες και ένα θετικό ενδιαφέρον σε διαφορετικές πολιτιστικές ταυτότητες.

Η εταιρεία GS EUROPRACTICES ΛΤΔ έχει κερδίσει ένα νέο διαγωνισμό που συγχρηματοδοτείται από τα Ταμεία Αλληλεγγύης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών και τη Κυπριακή Δημοκρατία, με την ονομασία “Παραγωγή Τηλεοπτικής Μαγειρικής Εκπομπής με στόχο την εισαγωγή της Κουζίνας Τρίτων Χωρών στο Κυπριακό Κοινό” η οποία εστιάζει σ’ έναν ισχυρό παράγοντα πολιτισμικής ταυτότητας, τη γαστρονομία.

Η G.S. EUROPRACTICES ΛΤΔ σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου παράγει αυτό το νέο Τηλεοπτικό Πρόγραμμα Μαγειρικής με την επωνυμία “Κουζίνα Χωρίς Σύνορα”, με συνολικά 81 επεισόδια που αρχίζουν από 02.03.2015, με τη συμμετοχή πάνω από 15 διαφορετικές κουζίνες Τρίτων Χωρών των οποίων οι Υπήκοοι διαμένουν στην Κύπρο. Το Πρόγραμμα Μαγειρικής θα μεταδίδεται από το ΡΙΚ 1 καθημερινά στις 15.30 και σε επανάληψη την επομένη στις 11.00.

Η εκπομπή “Κουζίνα Χωρίς Σύνορα” δίνει την ευκαιρία στο Κυπριακό Κοινό να έρθει πιο κοντά στην κουζίνα και τις γαστρονομικές συνήθειες και τις παραδόσεις Τρίτων Χωρών, με την παρουσίαση και την εκτέλεση σχετικών συνταγών και με την ενεργή συμμετοχή Υπηκόων Τρίτων Χωρών οι οποίοι μαγειρεύουν κάτω από την καθοδήγηση του Σεφ Χρήστου Χριστοδούλου. Οι Υπήκοοι Τρίτων Χωρών συζητούν και με την Παρουσιάστρια Αντριανή Μανώλη για τις γαστρονομικές συνήθειες και τις παραδόσεις που χαρακτηρίζουν την χώρα καθώς και για την πολυπολιτισμικότητα και τη συμμετοχή τους στην Κυπριακή Κοινωνία.
Γαστρονομία – Ψυχαγωγία – Πολιτισμός

Σύμβουλοι παραγωγής και υλοποίηση του digital marketing campaign, η εταιρεία HH UnitrustMedia Ltd.

About the author

LatsiaTV