ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου

Κείμενα για το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου σε ελληνικά κι αγγλικά σε 130 και 58 λέξεις
 
130 words
18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου
Το “18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου” θα πραγματοποιηθεί  με ελεύθερη είσοδο την περίοδο 1/11-4/11 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη και η Τελετή Βραβείων “Χρυσή Αφροδίτη” στις 5/11 στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στην Παλιά Λευκωσία με παρουσιαστες τους Μάριο Σαρπέτσα και Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω της Έβδομης Τέχνης και περιλαμβάνει προβολές ταινιών με τη παρουσία των σκηνοθετών. Το Φεστιβάλ υποστηρίζει  την κυπριακή κινηματογραφία, τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων και των γυναικών. Το Βραβείο “Νόστιμον Ήμαρ” απονέμεται στους Ελληνοκύπριους σκηνοθέτες που ζουν στο εξωτερικό. Το “Τεχνικό βραβείο Phedon Papamichael” για την καλύτερη παραγωγή ή/και φωτογραφία σε ταινία που συμμετέχει στο Φεστιβάλ, τιμά τον πρώτο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φαίδων Παπαμιχαήλ και τον γιο του, Διευθυντή Φωτογραφίας, Φαίδων Παπαμιχαήλ Jr.
 
125 words
18th International Cyprus Film Festival
The “18th International Cyprus Film Festival” will take place with free admission from November 1st to November 4th at the Melina Merkouri Cultural Center. The “Golden Aphrodite” Awards Ceremony will be held on November 5th at the Pallas Cinematheatre in Old Nicosia, hosted by Mario Sarpetsas and Mario Priamos Ioannidis. The purpose of the event is to promote human rights through the Seventh Art, including film screenings with the presence of directors. The Festival supports Cypriot cinema, diversity, equality, empowerment of vulnerable groups, and women. The “Nostimon Imar” Award is presented to Greek-Cypriot directors living abroad. The “Phedon Papamichael Technical Award” for best production and/or cinematography in a participating film honors its first artistic director, Phaedon Papamichael, and his son, Director of Photography, Phaedon Papamichael Jr.
 
58 words
18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου
Ημερομηνίες: 1-4/11, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη.
Τελετή Βραβείων “Χρυσή Αφροδίτη” : 5/11, Κινηματοθέατρο Παλλάς.
Ελεύθερη είσοδος.
Προώθηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω της Έβδομης Τέχνης.
Προβολές ταινιών, παρουσία των σκηνοθετών.
Υποστήριξη διαφορετικότητας, ισότητας, και ενδυνάμωσης ευάλωτων ομάδων και γυναικών.
Βραβείο “Νόστιμον Ήμαρ” για Ελληνοκύπριους σκηνοθέτες.
Τεχνικό βραβείο Phedon Papamichael για παραγωγή/φωτογραφία.
Ιστοσελίδα www.cyprusfilmfestival.org
 
 
58 words
18th International Cyprus Film Festival
Dates: November 1-4, Melina Merkouri Hall.
“Golden Aphrodite” Awards Ceremony: November 5, Pallas Cinematheatre.
Free admission.
Promoting human rights through the Seventh Art.
Film screenings with the presence of directors.
Advocating diversity, equality, empowerment of vulnerable groups, and women.
“Nostimon Imar” Award for Greek-Cypriot directors.
“Phedon Papamichael Technical Award” for production/cinematography.
Website: www.cyprusfilmfestival.org

About the author

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω.
Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων.
Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας.
Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.