ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντεπιτίθενται οι δικηγόροι των μοναχών, δίνουν τον αριθμό μητρώου τους.

Written by Demetris

Δεν έφταναν τα άλλα μέτωπα, άνοιξε άλλο ένα σε σχέση με τα όσα εκτυλίσσονται γύρω από την Μονή Αββακούμ, τα οποία απασχολούν τόσο την Αστυνομία, που εξετάζει διάφορες καταγγελίες, όσο και την Ιερά Σύνοδο, που διεξάγει τις δικές ανακρίσεις, προτού συγκληθεί εκ νέου το Συνοδικό Δικαστήριο.

Αυτή τη φορά, στο κάδρο βρίσκονται οι δικηγόροι των δύο εμπλεκόμενων μοναχών, Αναστάσιος Βαβούσκου και Αντριάνας Κλαϊδη, τους οποίους κατήγγειλε στην Αστυνομία ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, με τον πρόεδρο του, Μιχάλη Βορκά, να αναφέρει πως δεν είναι εγγεγραμμένοι και δεν έχουν σχετική άδεια. Σημειώνεται πως o κ. Βορκάς είχε παραδεχθεί πως βρισκόταν στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 5 Μαρτίου στην Μητρόπολη Ταμασού, όπου μεταφέρθηκαν οι μοναχοί και το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε από τον Ησαία.

Περνώντας στην αντεπίθεση, οι δικηγόροι εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία αναφέρουν πως «για σκοπούς αποκατάστασης της αλήθειας και ενημέρωσης του κοινού, επιθυμούμε να τονίσουμε, ότι η κα. Ανδριάνα Κλαΐδη είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος στο Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, με αριθμό μητρώου 2499 και με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος για το έτος 2023-24 με αριθμό 2366, ως επίσης και όλοι οι δικηγόροι του γραφείου κατέχουν άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος καθώς και ανανεωμένη για το έτος 2023-24».

Περαιτέρω αναφέρεται ότι η κα. Ανδριάνα Κλαΐδη είναι επίσης εγγεγραμμένης δικηγόρος στο μητρώο των δικηγόρων της Αγγλίας και Ουαλίας από το έτος 2006, ενώ όσον αφορά τον δικηγόρο Αναστάσιο Βαβούσκο, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με αριθμό Μητρώου 4071 και επαγγελματική έδρα στη Θεσσαλονίκη οδός Ερμού 1. Επιπρόσθετα, ο κος Αναστάσιος Βαβούσκος είναι κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ειδικότερα αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, χειροθετηθείς από τον Αείμνηστο Μητροπολίτη Ελβετίας Δαμασκηνό.

«Ενημερώνουμε το κοινό, το άρθρο 2(1) (ii) ρητά προνοεί πως η παρασκευή και/ή μελέτη οποιουδήποτε δικογράφου εκ μέρους πελάτη δια σκοπούς της παραγράφου αυτής «δικόγραφο» περιλαμβάνει κάθε έγγραφο που καταχωρείται στο Δικαστήριο και αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Δεν περιλαμβάνει έκθεση εμπειρογνώμονα ή κατάθεση μάρτυρα που περιέχει έκθεση γεγονότων. Το επίδικο «Υπόμνημα» που στάλθηκε εκ μέρους των εν αργία Αρχιμανδριτών Νεκταρίου και Πορφυρίου προς την ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου με την οποία οι δικηγόροι των μοναχών αξίωσαν την ακύρωση της όλης διαδικασίας, αποτελούσε Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης του Δρ. Αναστάσιου Βαβούσκου ως ειδικός Κανονολόγος και Εμπειρογνώμονας επί του Εκκλησιαστικού Δικαίου. Συνεπώς, δεν αποτελούσε «δικόγραφο» υπό την πιο πάνω έννοια και ερμηνεία του Νόμου».

Παράλληλα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι επιφυλάσσουν άπαντα τα δικαιώματά τους εναντίων όλων εν σχέση με την ανυπόστατη και κακόβουλη καταγγελία που έχει γίνει στην Αστυνομία, σκοπός της οποίας είναι να βλάψει τα επαγγελματικά και προσωπικά δικαιώματά των δικηγόρων και την νομική τους υπόσταση.

«Επιπρόσθετα, η κακόβουλη καταγγελία από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο δια του Προέδρου της, είχε ως απώτερο σκοπό τον επηρεασμό της εν εξελίξει υπόθεσης των πελατών τους. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κος. Μιχάλης Βορκάς, ο οποίος διορίστηκε για προάσπιση των δικαιωμάτων των δικηγόρων – μελών του, παραπλανεί το κοινό, δεν αποκαθιστά την αλήθεια και παραλείπει να αναφέρει την δική του εμπλοκή και συμμετοχή στην υπό διερεύνηση από την Αστυνομία υπόθεση, και την δική του παραδοχή ως Θρονικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και Δικηγόρος και/ή νομικός σύμβουλος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ReporterCy

About the author

Demetris