ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτικές εκλογές: Ανατρεπτικό σενάριο συνεργασίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ στη Λευκωσία

Written by Demetris

Η δυστοκία που καταγράφεται στη συνεννόηση μεταξύ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για συνεργασία τις τοπικές εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, οδηγεί σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, οδηγούν ουσιαστικά σε κλείσιμο από τη μια της πόρτας σε μία ευρεία συνεργασία ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ και από την άλλη ανοίγουν αντίστοιχα την πόρτα σε μία συνεργασία ΑΚΕΛ– ΔΗΚΟ. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, μπαίνει πλέον στο τραπέζι και το σενάριο συνεργασίας των δύο κομμάτων με κοινό υποψήφιο στον Δήμο της πρωτεύουσας.

Αυτή τη στιγμή, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ βρίσκονται πιο κοντά σε συνεργασία στον Δήμο της Λεμεσού με υποψήφιο τον Γιάννη Αρμεύτη και στη Λάρνακα με τον Ανδρέα Βύρα. Μένει για την περίπτωση της Λεμεσού να διευκρινιστεί το θέμα του Δήμου Πολεμιδιών, τον οποίο θέλει να πάρει το ΔΗΚΟ και για τη Λάρνακα να διασφαλιστεί η στήριξη υποψηφίου του ΔΗΚΟ στον Δήμο Αθηαίνου.

Μετά τη γνωστοποίηση του σεναρίου συνεργασίας ΔΗΣΥ- ΔΗΠΑ- ΕΔΕΚ με Χρίστο Τσίγκη στον Στρόβολο, ενισχύεται, σύμφωνα με εκατέρωθεν κομματικούς κύκλους το σενάριο συνεργασίας ΔΗΚΟ- ΑΚΕΛ, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι το ΔΗΚΟ δεν θα στηρίξει υποψηφιότητα Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Στην εξίσωση, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, μπαίνει και ο Δήμος Πάφου, με στήριξη από πλευράς ΑΚΕΛ υποψηφίου του ΔΗΚΟ με αντάλλαγμα άλλους Δήμους της επαρχία Πάφου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, άρχισε να συζητείται ακόμα και το ενδεχόμενο μιας ευρείας συνεργασίας των δύο κομμάτων στις τοπικές εκλογές, βάζοντας στο κάδρο και το σενάριο συνεργασίας ΔΗΚΟ- ΑΚΕΛ για τη δημαρχία Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, κοινή στήριξη υποψηφίου, είτε προερχόμενου από το ΔΗΚΟ, είτε υποψηφίου με κεντροδεξιό προφίλ και αντίστοιχα, στήριξη υποψηφίου από το ΑΚΕΛ για την αντιδημαρχία. Όλα αυτά βέβαια, σε συνδυασμό με τη συνεργασία, γενικότερα για τις τοπικές εκλογές. Το σενάριο αυτό, μπορεί, σύμφωνα με κομματικούς κύκλους, να «περπατήσει» ανεξάρτητα του πώς θα κινηθούν τα δύο κόμματα στο θέμα του προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου, καθώς εκεί θεωρείται δεδομένη η στήριξη του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Το σενάριο της συνεργασίας ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ, όπως και όλα τα θέματα που αφορούν τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην επόμενη συνάντηση Στέφανου Στεφάνου με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Πηγή: Philenews

About the author

Demetris