ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Η Αφροδίτη με Γούνα» του David Ives

Η Αφροδίτη με Γούνα, του David Ives
 
Η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις» συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις δοκιμές του έργου του αμερικανού συγγραφέα David Ives «Η Αφροδίτη με Γούνα». Η πρεμιέρα του έργου προγραμματίζεται για το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Χώρα.
 
«Η Αφροδίτη με Γούνα» διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του σήμερα. Ο Τόμας Νόβατσεκ, συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει κάνει τη διασκευή του κλασικού σαδομαζοχιστικού / ερωτικού μυθιστορήματος του Leopold Sacher – Masoch, «Η Αφροδίτη με τη Γούνα» (1870), που είναι η ιστορία μιας εμμονικής εξωσυζυγικής σχέσης μεταξύ ενός άντρα – του Severin von Kushemski – και της ερωμένης του –  Vanda Dunayef – στην οποία ορκίζεται αιώνια υποταγή. Ο Τόμας βρίσκεται σε απόγνωση προσπαθώντας να βρει την ηθοποιό που θα παίξει το ρόλο της Βάντα, της πρωταγωνίστριας του έργου που έχει διασκευάσει. Απροσδόκητα, την τελευταία στιγμή, φτάνει αργοπορημένη για ακρόαση μια εξίσου απελπισμένη ηθοποιός, όλως περιέργως, ονόματι Βάντα …
 
Μετάφραση: Μαρία Χρυσάνθου
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Κουννής
Κοστούμια: Μαρίνα Νικολαίδου
Κινησιολογία: Εύα Καλομοίρη
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Φωτιστικός Σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης
Τεχνική Στήριξη: Κ.Σ. Ηχοτεχνική Εκδηλώσεις
 
Φωτογραφίες: Νικόλ Καρσερά
Οι φωτογραφίες είναι από πρόβες
 
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (κατά σειρά εμφάνισης):
Φώτης Αποστολίδης: Τόμας
Αντωνία Χαραλάμπους: Βάντα
 
Πρεμιέρα Σάββατο 28 Οκτωβρίου, 8.30
Θέατρο Χώρα Κοραή 1 Πλατεία Αρχιεπισκοπής Λευκωσία
 
Κρατήσεις: 96147809
 
Τακτικές παραστάσεις: Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, 8.30
Είσοδος: 15.00 κανονικό / 12.00 μειωμένο
 
*Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών
 
Θεσμικός Χορηγός: Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού Υφυπουργείο Πολιτισμού
Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ
Υποστηρικτής Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Θέατρο Χώρα (Κοραή 1)

About the author

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω.
Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων.
Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας.
Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.