ΕΙΔΗΣΕΙΣ

LatsiaTV News HD | ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ

Written by LatsiaTV

Όταν φεύγεται από το σπίτι σας για ένα σαββατοκυρίακο είτε για διακοπές, είναι απαραίτητο να παίρνεται κάποιες βασικές προφυλάξεις ασφαλείας για να προστατέψετε την περιουσία και υπάρχοντα σας. Ίσως οι περισσότεροι να νομίζεται ότι είναι αρκετό απλά να κλειδώνεται τις πόρτες ή να βάζετε χρονοδιακόπτες στα φώτα, αλλά χρειάζεται να κάνετε περισσότερα απ’ αυτά.
Ας δούμε πρακτικά μέτρα προστασίας όπως τα παραθέτουν ειδικοί στον τομέα της προφύλαξης κλοπών.

LatsiaTV News 51. Κρατήστε την αλληλογραφία σας

Σίγουρα μια στοίβη από γράματα και λογαριασμούς μέσα στο γραμματοκιβώτιο σας είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι απλά δεν είναι κανείς σπίτι. Αν θα λείψετε για περισσότερες από 3 μέρες, πηγαίνετε στο κοντινότερο ταχυδρομείο και ζητήστε να κρατήσουν την αλληλογραφία σας για όσες μέρες θα είστε εκτός. Αν δεν μπορείτε, ζητήστε από κάποιο έμπιστο γείτονα σας να μαζεύειτην αλληλογραφία σας καθημερινά.

2.Δημιουργείστε την εντύπωση ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι

Πέραν του να ρυθμίσετε χρονοδιακόπτη για τα φώτα στο σπίτι, μπορείτε να προσθέσετε και την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο για να δημιουργήσετε τους τυπικούς ήχους ενός μέσου κατοικημένου σπιτιού. Επιπρόσθετα, αφήστε το δεύτερο σας αυτοκίνητο στο γκαράζ σαν να είναι έτοιμο για χρήση. Αν συνήθως αφήνεται στην αυλή παιχνίδια ή το λάστιχο ποτίσματος απλωμένο και γενικά όλα τα μικρά πράγματα εδώ και εκεί που δείχνουν κατοικημένο σπίτι, μην τα τακτοποιήσετε.

3. Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης

Μην ανακοινώνεται ποτέ την αναχώρηση σας για διακοπές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ρυθμίσεις ασφαλείας δεν είναι ποτέ αξιόπιστες και δεν γνωρίζεται ακριβώς ποιός θα δει τις ανακοινώσεις σας. Μείνετε ασφαλισμένοι και μην αναφέρετε το ταξίδι σας – κάντε το όταν επιστρέψετε με όλες τις ιστορίες και φωτογραφίες απ’ αυτό!

4. Επιστευτείτε ένα φίλο σας

Δώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε έμπιστο φίλο που μένει στην γειτονιά σας για άμεση επικοινωνία σε επείγουσα περίπτωση.

5. Αποσύνδεση

Αποσυνδέστε όλες τις αχρείαστες συσκευές (εκτός φυσικά απ’ αυτές που έχουν χρονοδιακόπτη) για να προστατέψετε το σπίτι σας από πυρκαγιές προερχόμενες από τον ηλεκτρισμό.

LatsiaTV News HD 3 edd6. Μαζέψτε τα έξτρα κλειδιά

Είναι αδύνατον να χρειαστείτε το έξτρα κλειδί αφού θα λείπετε σε διακοπές! Μαζέψτε λοιπόν τα έξτρα κλειδιά που έχετε για περίπτωση που χάσετε το κλειδί σας και τα βάζετε πίσω στην θέση τους όταν επιστρέψετε πίσω.
7. Χρησιμοποιήστε χρηματοκιβώτιο

Προφυλάξτε χρυσαφικά, τίτλους ιδιοκτησίας, διαθήκες και οτιδήποτε άλλο πολύτιμο ή ευαίσθητα έγγραφα σε χρηματοκιβώτιο.
8. Ειδοποιήστε την εταιρεία ασφαλείας

Ενημερώστε τους για την απουσία σας, σιγουρευτείτε ότι έχετε ασφαλίσει όλα τα παράθυρα και τις πόρτες, ενεργοποιείστε τον συναγερμό και είστε έτοιμοι για διακοπές!

 

About the author

LatsiaTV