ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πονοκεφαλιάζει τον ΔΗΣΥ η Πρωτεύουσα – 5 Συναγερμικοί διεκδικούν το χρίσμα

Written by LatsiaTV

Οι εσωτερικές μετρήσεις θα δείξουν ποιο θα στηρίξει το κόμμα

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για τον ΔΗΣΥ η Δημαρχία Λευκωσίας καθώς την ώρα που ήδη έγιναν συναντήσεις με ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ για συνεργασία στο κάδρο για διεκδίκηση τους χρίσματος για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας μπαίνει ο τέως υπουργός Άμυνας και πρώην Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Χαράλαμπος Πετρίδης. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές από την Πινδάρου ο Χαράλαμπος Πετρίδης ενημέρωσε την Τρίτη την ηγεσία του κόμματος ότι θέλει να διεκδικήσει το χρίσμα για την Δημαρχία Λευκωσίας μέσα από τις εσσωκομματικές διεργασίες. 

Οι διεργασίες αυτές όπως ανέφεραν πηγές από τον ΔΗΣΥ στην Offsite News προνούν εσσωκομματικές μετρήσεις το αποτέλεσμα των οποίων θα δείξει ποιο πρόσωπο τελικά θα στηρίξει ο ΔΗΣΥ για την Δημαρχία Λευκωσίας. 

Στις μετρήσεις σύμφωνα με την ίδια πηγή θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας, Χρύσανθος Φάκας αλλά και 3 πρώην υπουργοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και συγκεκριμένα οι Νίκος ΝουρήςΧαράλαμπος Πετρίδης και Νατάσα Πηλείδου

Ως προς την Νατάσα Πηλείδου υπενθυμίζεται ότι το περιβάλλον της ίδιας δήλωσε προ ημερών στην Offsite πως το ενδιαφέρον της είναι επικεντρωμένο στην επαγγελματική της πορεία και ότι την ίδια ώρα το ενδιαφέρον της για τις Δημοτικές Εκλογές και συγκεκριμένα για την θέση της Δημαρχίας της Λευκωσίας απομακρύνεται. Η ίδια πιο πάνω θέση εκφράστηκε εκ νέου και χθές 11/10 στην Offsite News από το περιβάλλον της Νατάσας Πηλείδου.  

Πάντως είναι γεγονός ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς του πρώην Δημάρχου Αγλαντζιάς, Χαράλαμπου Πετρίδη για το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Λευκωσίας αλλάζει τα δεδομένα.

Η εκτίμηση όλων είναι πως η διεκδίκηση του χρίσματος από δύο πρόσωπα που ο ένας ήταν πρώην Δήμαρχος της Αγλατζιάς και ο άλλος νυν Δήμαρχος της Αγλατζιάς πιθανό να επηρεάσει και τις μετρήσεις υπέρ των άλλων 3 υποψηφίων και δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή των μέχρι τώρα εκτιμήσεων αν βεβαίως η μέτρηση περιοριστεί στο ποιο πρόσωπο προκρίνεται από τους ερωτηθέντες για να είναι υποψήφιος και όχι για το ποιο πρόσωπο μπορεί να νικήσει τον Χ ανθυποψήφιο. Ένα δύσκολο ομολογουμένως ερώτημα αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο που θεωρείται ότι θα είναι ανθυποψήφιος του υποψηφίου της Πινδάρου. 

Άγνωστο παραμένει εάν στην πορεία κάποιος από τους 5 ενδιαφερόμενους θα αποσυρθεί από την κούρσα του χρίσματος όπως και άγνωστο παραμένει εάν υπάρξει και άλλος υποψήφιος αφού η Πινδάρου δεν έθεσε μέχρι στιγμής κάποιο χρονικό περιθώριο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. 

About the author

LatsiaTV