ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο «μυστικό δάσος» της Πάφου επιζώντες του αιματοβαμμένου πάρτι στο Ισραήλ

Καταφύγιο στην Κύπρο βρήκαν κάποιοι από τους επιβιώσαντες του φεστιβάλ νέων στο Ισραήλ που πνίγηκε στο αίμα μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη Haaretz, περίπου 53 επιζώντες της επίθεσης έφτασαν σε ένα «επίγειο παράδεισο» στην Κύπρο. Πρόκειται για το Secret Forest resort, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Μηλιού της επαρχίας Πάφου.

Οι 53 συνοδεύονται από οκτώ ειδικούς από το Ισραήλ, ενώ αρμόδιο προσωπικού τους περιμένει στο resort για να αρχίσει η αποκατάστασή τους.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, την επόμενη εβδομάδα άλλη μια ομάδα επιζώντων θα φτάσει στο νησί.

Αναφέρεται ότι «μετά την τρομοκρατική επίθεση, αποφάσισαν να μετατρέψουν το resort, σε χώρο θεραπείας των τραυματικών εμπειριών των θυμάτων της επίθεσης. Το πρώτο βράδυ κατέρρευσαν και ξέσπασαν σε λυγμούς λόγω ευγνωμοσύνης και χαράς που ξέφυγαν από τον εφιάλτη».  

About the author

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω.
Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων.
Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας.
Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.