ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το 60% των Κυπρίων θεωρούν τα ειδησεογραφικά portals την πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να προτιμούν οι Κύπριοι για αλληλεπίδραση με μάρκες σύμφωνα με έρευνα της Action Global Communications που αποκαλύπτει τις τάσεις χρήσεις των ΜΜΕ σε 7 χώρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε ό,τι αφορά την Κύπρο, το 72% των συμμετεχόντων δηλώνουν ότι ο τρόπος που προτιμούν να αλληλοεπιδρούν με μάρκες είναι μέσω των κοινωνικών μέσων, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 85% για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών.

Το 60% των συμμετεχόντων θεωρούν τα ειδησεογραφικά portals την πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, με την τηλεόραση να ακολουθεί.

Το 55% των συμμετεχόντων θεωρεί τις παραδοσιακές πηγές ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εφημερίδων και της τηλεόρασης, ως πολύ αξιόπιστες.

Εννιά στους δέκα συμμετέχοντες θεωρούν εξαιρετικά σημαντική ή πολύ σημαντική την πρόσβαση σε διαφορετικές ειδησεογραφικές πηγές, ώστε να μπορούν να διαμορφώνουν μία πιο σφαιρική αντίληψη.

Το 92% των συμμετεχόντων δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το Instagram, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στις ηλικίες 18-24. Αντίθετα, το 88% των συμμετεχόντων δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το Facebook, με το ποσοστό αυτό να μειώνεται στις ηλικίες 18-24.

Το 62% των συμμετεχόντων χρησιμοποιεί τακτικά το TikTok, με το ποσοστό αυτό να φθάνει το 79% στις ηλικίες 18-24.

Το 66% των συμμετεχόντων ακούει τακτικά podcasts, με το 39% να τα ακούει τουλάχιστον μηνιαίως.

Το 59% των συμμετεχόντων έχει πάρει αγοραστικές αποφάσεις ή έχει διαμορφώσει τη γνώμη του από προτάσεις που είδαν από influencers, ενώ το ποσοστό αυτό για τις ηλικιακές ομάδες 18-24 φθάνει το 75%.

Όπως σημειώνει ο Κρις Χριστοδούλου, CEO της Action Global Communications, η πρώτη έρευνα της Action έρχεται σε μια περίοδο όπου το τοπίο στα μέσα εξελίσσεται ταχύτατα και οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους πολλές διαφορετικές επιλογές στον τρόπο που αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο, τα brands, αλλά και μεταξύ τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

About the author

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω.
Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων.
Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας.
Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.