ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου» στον Δήμο Στροβόλου για το Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας

Για την ίδρυση του Κέντρου Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας βραβεύθηκε ο Δήμος Στροβόλου με το βραβείο «Πράσινες Πόλεις και Κοινότητες» για τη χρονιά 2023 από το  Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Το Κέντρο Πράσινης και Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Στροβόλου, είναι το πρώτο στο είδος του στην Κύπρο. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το CIIM Bioeconomia Centre του Πανεπιστημίου Λεμεσού για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιχειρηματιών του Στροβόλου και της ευρύτερης Λευκωσίας, με βάση τις δικές τους εισηγήσεις. Στο πλαίσιο των εργασιών του Κέντρου παρέχονται δωρεάν εκπαιδεύσεις για την πράσινη και ψηφιακή επιχειρηματικότητα (Πράσινη Ακαδημία), αλλά και πληροφορίες για πιθανές χρηματοδοτήσεις και ευκαιρίες που παρέχονται σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Περισσότερα για το Κέντρο και τις δράσεις του μπορείτε να μάθετε από τον κόμβο e-πληροφόρησης www.strovolos.org.cy/green-entrepreneurship-center/

Η επιστημονική αξιολόγηση της υποψηφιότητας του Δήμου Στροβόλου στα βραβεία Πράσινες Πόλεις και Κοινότητες έγινε παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Μαρίας Παναγιώτου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων. Η απονομή του Βραβείου θα γίνει σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Υπηρεσία του Δήμου ευχαριστούν το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για την απονομή αυτής της διάκρισης στον Δήμο, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, εκτιμώντας την αναγνώριση και επιβράβευση των διαχρονικών προσπαθειών του για προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος, έχοντας λάβει πέντε φορές την Πράσινη Σημαία όπως και την κορυφαία τιμητική διάκριση το Χρυσό Αγρινό το 2018, έχει ενταχθεί στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

About the author

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω.
Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων.
Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας.
Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.