PEOPLE & STYLE

Κρατήστε τα αρώματα του καλοκαιριού

Written by LatsiaTV

Τα φαρμακευτικά βότανα έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις, ενώ χρησιμοποιούνται και για θεραπείες αλλά και ασθενειών. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τα αρώματα των βοτάνων τους στον κήπο σας. Λίγα φρέσκα βότανα είναι αρκετά για να γεμίσει το σπίτι σας με υπέροχα αρώματα. Ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να γεμίσετε φακελάκια με διαφορετικά συστατικά. Εξαρτάται από εσάς!

Μαζέψτε ή αγοράστε φυτά και ξεράνετέ τα

Ένας αριθμός διαφορετικών βοτάνων είναι κατάλληλα. Γενικά η λεβάντα, γνωστή για τις διάφορες εφαρμογές και τις επιδράσεις της, θεωρείται ως το πιο δημοφιλές βότανο. Άλλα βότανα, όπως η κανέλα, το γιασεμί, η πασχαλιά και το τριαντάφυλλο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την εποχή. Όλα τα παραπάνω βότανα μπορούν να αγοραστούν σε κέντρα κήπου, αλλά μπορείτε επίσης να τα συλλέξετε από τον κήπο σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η διαδικασία ξήρανσης των βοτάνων είναι πάντοτε η ίδια. Αν το φυτό έχει μακρύ κοτσάνι και είναι σε πλήρη άνθιση, κόψτε το μαζί με το κοτσάνι. Δέστε τα κοτσάνια μαζί και κρεμάστε τα μαζί ανάποδα από το φως του ήλιου και απευθείας στο φως. Η ξήρανση θα πραγματοποιηθεί μέσα σε 1-3 εβδομάδες. Μόλις τα λουλούδια και τα κοτσάνια είναι ξηρά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ετοιμάστε τα φακελάκια και το μείγμα

Η παραγωγή για ένα σακουλάκι λεβάντας δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υφάσματα μιας χρήσης ή μαντίλια. Κόψτε τα σε κύκλους ή τετράγωνα στο μέγεθος που επιθυμείτε.

Θα χρειαστείτε, επίσης, απορροφητικό βαμβάκι ή χαρτομάντιλο. Αν θέλετε, προσθέστε μερικές σταγόνες αρωματικό λάδι για να ενισχύσετε το άρωμα στο φακελάκι σας.

Το περιεχόμενο στο φακελάκι μπορεί να προσαρμοστεί σε ό, τι άρωμα ή άρωμα επιθυμείτε.

Ανακατέψτε το μείγμα των λουλουδιών με ένα κουτάλι και τοποθετήστε το βαμβάκι / χαρτομάντιλο στο κέντρο του υφάσματος. Πάρτε ένα κουτάλι και τοποθετήστε το μείγμα στο βαμβάκι / χαρτομάντιλο. Για να ολοκληρώσετε, χρησιμοποιήστε μια κορδέλα για να δέσετε τα φακελάκια.

Συστατικά αρωματικά σακουλάκια για τη χειμερινή περίοδο

• Κανέλα
• Γαρίφαλο
• Αποξηραμένες φλούδες μήλων, λεμονιών και πορτοκαλιών
• Βελόνες από έλατο
• Κλαδιά θάμνου πυξάρι
• Κέδρος

Συστατικά αρωματικά σακουλάκια για τη θερμή περίοδο του έτους

  • • Ροδοπέταλα
    • Λεβάντα
    • Lemongrass

Στεγνώστε όλα τα υλικά και τα κόψτε τα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά, ρίξτε τα σε ένα μικρό σακουλάκι και δέστε τα.

About the author

LatsiaTV