ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μείωση της τιμής των καύσιμων κίνησης από τα μεσάνυχτα. Ακολουθεί και το πετρέλαιο θέρμανσης

Written by Demetris

Η μείωση του φόρου κατανάλωσης κίνησης (για βενζίνη και πετρέλαιο) θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα μετά την ομόφωνη έγκριση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι, από τις 3 Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου του 2024, η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης θα διατίθενται στην αγορά με έκπτωση 8,33 σεντ ανά λίτρο.

Αρχικά, το νομοσχέδιο προέβλεπε τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από την 1η Νοεμβρίου 2023 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Λόγω της απουσίας συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα, το μέτρο της μείωσης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα επιμηκύνθηκε κατά τρείς ημέρες. Ταυτόχρονα, η μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα εφαρμοστεί για 15 ημέρες περισσότερο.

Μετά από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, αποφασίστηκε ότι το μέτρο της μείωσης του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6,39 σεντ ανά λίτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Νοεμβρίου 2023 έως τις 31 Μαρτίου 2024. Αρχικά, το νομοσχέδιο προέβλεπε την εφαρμογή του μέτρου από την 1η Δεκεμβρίου έως το τέλος του Μαρτίου του 2024. Το μέτρο επισπεύσθηκε λόγω της χρήσης θέρμανσης από τους κατοίκους των ορεινών περιοχών τις νύχτες. Σημειώνεται ότι την αύξηση της διάρκειας εφαρμογής του μέτρου συμφώνησε το Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: https://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/1403232/pio-fthina-ta-kafsima-kinisis-apo-ta-mesanichta-fthinotero-noritera-ke-to-petreleo-thermansis/

About the author

Demetris