ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΑΚΕΛ κατευθύνεται προς μια πολύ ισχυρή επιλογή για να αντιμετωπίσει την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη

Written by LatsiaTV

Το ΑΚΕΛ κατευθύνεται προς μια πολύ ισχυρή επιλογή για να αντιμετωπίσει την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη για την σημαντική θέση του Περιφερειάρχη Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την OffsiteNews, η επιλογή αυτή φέρει το όνομα Ανδρέας Ασσιώτης, πρώην Γενικός Διευθυντής Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης, και θεωρείται από ανταγωνιστές και μη ως ένας από τους πλέον αξιόλογους και ικανούς τεχνοκράτες που υπηρέτησαν στην κρίσιμη θέση του Γενικού Διευθυντή των Υπουργείων.

Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη από την Εζεκία Παπαϊωάννου, αλλά φαίνεται ότι το όνομα του Ανδρέα Ασσιώτη βρίσκεται στις πρώτες επιλογές και ότι θα αποτελέσει μια πολύ αξιόλογη υποψηφιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Ασσιώτης στήριξε την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις πρόσφατες Προεδρικές Εκλογές, παρά την ιδιοτυπία του να προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς.

Στην αντίθετη πλευρά, η συμμαχία των κομμάτων ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ-ΕΔΕΚ, τουλάχιστον όσον αφορά την κοινή υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη, φαίνεται να είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει τον τρέχοντα Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, ενώ για τη Δημαρχία Λευκωσίας αναμένεται να επιλεγεί ένας υποψήφιος από το κόμμα της Πινδάρου. Ως προς τις Αντιδημαρχίες, οι πρώτες συμφωνίες φαίνεται να έχουν οριστεί ως εξής: Έγκωμη και Άγιο Δομέτιο από το ΔΗΚΟ, Λευκωσία από το ΔΗΣΥ, και Αγλαντζιά από το ΔΗΠΑ. Τελικές αποφάσεις, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου, καθώς μπορεί να αλλάξει και η κατανομή των Αντιδημαρχιών.

Σημειώνεται ότι η Πινδάρου διεξάγει μια διαδικασία επιλογής μεταξύ πέντε υποψηφίων για να καθορίσει ποιος από αυτούς θα προκριθεί από τους δημότες του νέου δήμου Λευκωσίας, που περιλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Αγίας Δομέτιου, Έγκωμης και Αγλαντζιάς. Οι υποψήφιοι που αναφέρονται στη μέτρηση είναι οι Ανδρέας Κωνσταντίνου (πρώην δήμαρχος Αγλαντζιάς), Νίκος Νουρής, Νατάσα Πηλείδου, Χρύσανθος Φάκας και ο Χαράλαμπος Πετρίδης.

Φαίνεται πως οι διαδικασίες για τις Δημοτικές Εκλογές διαρκούν και εξελίσσονται σε όλα τα κόμματα, και τα “ονόματα” που προτείνονται αλλάζουν. Οι ηγεσίες προσπαθούν να εντοπίσουν τον καταλληλότερο υποψήφιο και, ταυτόχρονα, να εξισορροπήσουν την κατάσταση μέσω συμμαχιών.

Πηγή: https://www.offsite.com.cy/eidiseis/politiki/pros-ishyri-epilogi-toy-akel-gia-anthypopsifio-k-giorkatzi

About the author

LatsiaTV