ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επηρεάστηκαν 6.000 μαθητές από το φρένο στα λεωφορεία – Σκέψεις για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Written by Demetris

Μπάχαλο προκάλεσε σήμερα στα σχολεία η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να τεθούν εκτός υπηρεσίας σχολικά λεωφορεία, με σκοπό να εξεταστεί η μηχανική τους κατάσταση μετά και το τελευταίο περιστατικό, όπου όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ μετέφερε παιδιά.

Όπως πληροφορείται το philenews περίπου 6.000 μαθητές της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης απουσίασαν τουλάχιστον την πρώτη ώρα από τις μονάδες τους.

Σύμφωνα με πηγές μας από το υπουργείο Παιδείας, το ποσοστό των μαθητών που δεν εμφανίστηκε στη σχολική του μονάδα ανήλθε στο 15%. Ήταν δηλαδή κατά 11% υψηλότερο, αφού κατά μέσο όρο οι απουσίες μαθητών μια καθημερινή κυμαίνονται στο 4%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην Πάφο και στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Πάντως, μια μερίδα από τις 6.000 μαθητών πήγαν, τελικά, στο σχολείο για τις επόμενες διδακτικές περιόδους.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε στο ΡΙΚ ότι θα διευθετηθούν οι απουσίες των μαθητών. «Θα βρούμε λύσεις καθώς τα παιδιά είναι σε κρίσιμη περίοδο, πριν τα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις τους, και συνεπώς δεν θέλουμε να χάσουν μαθήματα. Θα σκεφτούμε διάφορους τρόπους, ακόμη και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή ακόμη και να αρχίζουν τα μαθήματα λίγο πιο αργά». Ευχή, είπε, να μην χρειαστούν πολλές ημέρες μέχρι την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Πάντως, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι οι γονείς ενημερώθηκαν για αυτή την αλλαγή στη μεταφορά των μαθητών την τελευταία στιγμή. «Αρκετοί μαθητές έχασαν μαθήματα σε Πάφο, που είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα καθώς και στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Έχει σχολείο που απουσίασεέως και το 20% των παιδιών», είπε και πρόσθεσε ότι πρώτη εκτίμηση είναι ότι 10% με 15% δυσκολεύτηκε να πάει στο μάθημα.

Πηγή: Philenews

About the author

Demetris