ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιχείρηση εξάρθρωσης οργάνωσης διακίνησης μεταναστών προς την Κύπρο

Written by LatsiaTV

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που στήθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, προς την Κύπρο, με το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας να εκδίδει διάταγμα οκταήμερης κράτησής τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Επικοινωνίας της Αστυνομίας αναφέρει πως οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών, μέσω θαλάσσης.

Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, οι τέσσερις φέρονται να λειτουργούσαν ως μεσάζοντες, για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο, από τη Συρία και το Λίβανο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, της συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, της μεταφορά Προσώπου δια υδάτινης οδού, με μη ασφαλή, ή υπερφορτωμένο σκάφος, τα αδικήματα κατά παράβαση άρθρων του Περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμου, τα αδικήματα κατά παράβαση άρθρων του Περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Προσώπων και της Προστασίας των Θυμάτων Νόμου και τα αδικήματα κατά παράβαση άρθρων του Περί Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου.

Το ΤΑΕ Αρχηγείου διερευνά την υπόθεση.

About the author

LatsiaTV