ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Αγλαντζιάς

Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Αγλαντζιάς
Πλατεία Παλιάς Αγλαντζιάς (Κ. Καραολή)
5, 7 & 8 Οκτωβρίου 2023 

Πεμ 5/10    20:00, είσοδος ελεύθερη

Συναυλία με το Συγκρότημα Prospectus

Ένα από τα πιο καταξιωμένα συγκροτήματα του τόπου που με αφοσίωση υπηρετούν την «κλασική» ροκ σκηνή στην Κύπρο θεωρώντας καθήκον να την κρατήσουν στην νυχτερινή ζωή και διασκέδαση, έτσι ώστε να ακούγονται οι συνθέτες και οι ποιητές που τους ανέθρεψαν κι έχουν ανάγκη να εκφράσουν. Με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στο κοινό και στην μουσική που αντιπροσωπεύουν έχουν σαν ευρύτερη φιλοσοφία να κρατήσουν ζωντανή την καλή ελληνική μουσική και να προσφέρουν μια όαση πολιτισμού κόντρα στην ευτέλεια των καιρών.

Τραγουδούν:

Δημήτρης ΜεσημέρηςΦρειδερίκη Τομπάζου, Σάββας Χρυσοστόμου

Ρολάνδης Λαζίδης – Ηλεκτρική κιθάρα
Άριστος Χριστοδούλου – Πλήκτρα
Μύρος Ευαγγελίδης – Τύμπανα
Ανδρέας Παράσχος – Μπάσο

Σαβ 7/10    20:00, είσοδος ελεύθερη

“Μες στου χορού τα βήματα “πόψε να ανταμωθούμε”

Χορευτικό συναπάντημα στην Πλατεία Παλιάς Αγλαντζιάς, με συμμετοχή τεσσάρων Χορευτικών Ομίλων που θα παρουσιάσουν χορούς από περιοχές της Κύπρου και της Ελλάδας, υπό την συνοδεία ζωντανής εξαμελούς ορχήστρας.

Θα ακολουθήσει ανοιχτό γλέντι με παραδοσιακή μουσική.

Συμμετέχουν:

  • Λαογραφικός Όμιλος Αγλαντζιάς
  • Πολιτιστικός Όμιλος Πισσουρίου “ΝΟΣΤΟΣ”
  • Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου “Παναγία Σουμελά”
  • Λαογραφικός Όμιλος Δήμου Ιδαλίου
  • Μουσικό Σχήμα “Νομάδες”

Κυρ 8/10    20:00, είσοδος ελεύθερη 

«Βραδιά Νόμπελ» με το Σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι» 

Το σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι» παρουσιάζει παράσταση μουσικής, λόγου και εικόνας αφιερωμένη στους Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τα 60 χρόνια από την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στο Γιώργο Σεφέρη. Θα ακουστεί μελοποιημένη ποίηση τους από τους Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Λάγιο, Λίνο Κόκοτο, Γιάννη Μαρκόπουλο και Ηλία Ανδριόπουλο. Η παράσταση θα διανθίζεται από ποιήματά τους, συνδετικά κείμενα και θα συνοδεύεται από προβολή διαφανειών.

Χρήστος Στασής – Μπουζούκι, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Στέλλα Κακουλλή – Τραγούδι
Αδάμος Κατσαντώνης – Πιάνο, τραγούδι
Πάμπος Σακκάς – Κιθάρα, τραγούδι
Δημήτρης Τσουλάκος – Κιθάρα, τραγούδι
Μάριος Σολωμού – Κρουστά, τραγούδι
Νεόφυτος ΝεοφύτουΑθηνά Βιολάρη – Απαγγελία
Έλενα Κυπριανού Στασή – Κείμενα, Παραγωγή Οπτικού Υλικού
Κυριάκος Στασής – Ηχοληψία

About the author

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω.
Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων.
Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας.
Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.