ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κοινωνικό Φροντιστήριο από τον Δήμο Στροβόλου και την Τράπεζα Κύπρου

Tη δημιουργία του Κοινωνικού Φρονιστηρίου στο πλαίσιο του Ανοικτού Σχολείου ανακοίνωσε ο Δήμος Στροβόλου. Η ενέργεια αυτή θα ενισχύσει την εκπαίδευση των τελειόφοιτων μαθητών και μαθητριών. Η πρωτοβουλία του Δήμου Στροβόλου στηρίζεται από την Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργεί Σάββατο πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου και στην πρώτη φάση λειτουργίας του, θα απευθύνεται σε τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες που χρειάζονται ενίσχυση και βοήθεια στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και τη Φυσική Κατεύθυνσης.

Αφού εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο οι ενδιαφερόμενοι, κατά τη διάρκεια ενός δίωρου μαθήματος Μαθηματικών κι ενός μονόωρου μαθήματος Φυσικής, θα μπορούν να λύσουν απορίες και να συμπληρώσουν κενά που πιθανό να έχουν από την παράδοση του μαθήματος στο σχολείο.

Οι καθηγητές και καθηγήτριες έχουν επιλεγεί από την Μαθηματική Εταιρεία Κύπρου και την Ένωση Φυσικών Κύπρου, μέλη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, ενώ το κόστος για την λειτουργία του Φροντιστηρίου καλύπτεται από την Τράπεζα Κύπρου.

Κριτήρια συμμετοχής δεν υπάρχουν. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η εγγραφή των παιδιών μέσω του συνδέσμου https://forms.office.com/e/1R3QC2DZF4

Τα πρώτα μαθήματα ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου, 11 Νοεμβρίου 2023, ενώ το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2023, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Στροβόλου. Το πρόγραμμα για το 2024, θα ανακοινωθεί σύντομα.

About the author

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω.
Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων.
Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας.
Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.