ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος Λατσιών προσφέρει δωρεάν χώρους στάθμευσης για οικογένειες που έχουν βρέφη και παιδικά καρότσια.

Written by Demetris

Τη δημιουργία χώρων στάθμευσης για οικογένειες με βρέφη και παιδικά καρότσια απέναντι από το Δημαρχείο Λατσιών, ανακοίνωσε το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και διαβούλευσης που προηγήθηκε, του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων με την Ένωση Δήμων. Με τη στήριξη του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, είκοσι εννιά Δήμοι προχωρούν με ετήσιο πλάνο δράσης για την Ισότητα των Φύλων. 

Το πλάνο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία δωματίου μητρικού θηλασμού, επαρκή φωτισμό σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης και σε πάρκα που ανήκουν στις κοινότητες, ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και κυρίως των γυναικών ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, δημιουργία χώρων στάθμευσης σε δημοτικά θέατρα για οικογένειες με βρέφη και παιδικά καρότσια και διευκολύνσεις για φροντίδα βρεφών στους χώρους υγιεινής ανδρών.

«Σήμερα, με ικανοποίηση, βλέπουμε να αρχίζει να υλοποιείται το πλάνο δράσης, στο οποίο περιλαμβάνονται έργα και ενέργειες που στόχο έχουν να διευκολύνουν την καθημερινότητα και των δύο φύλων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Λατσιών Χρίστο Πιτταρά και το Δημοτικό Συμβούλιο Λατσιών για την αγαστή συνεργασία και για την υλοποίηση της μικρής μεν, αλλά σημαντικής δράσης, δηλαδή της δημιουργίας χώρων στάθμευσης για οικογένειες με βρέφη και παιδικά καρότσια.

«Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι σύντομα και οι υπόλοιποι Δήμοι θα αρχίσουν να υλοποιούν το πλάνο δράσης με στόχο να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών τους, γυναικών και ανδρών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Philenews

About the author

Demetris