ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζητούν αυξήσεις οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που βρίσκονται στα πρόθυρα της φτώχειας.

Written by Demetris

Παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις για ΕΕΕ θα εξετάζονται πιο έγκαιρα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, «δεν δόθηκαν λύσεις ούτε από την σημερινή κυβέρνηση στα πολλά και πραγματικά προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους λήπτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ, κάνοντας λόγο για «καθήλωση των εισοδημάτων των ληπτών ΕΕΕ από το 2014».

Σημειώνοντας ότι χαιρετίζει την επιτάχυνση της εξέτασης αιτήσεων για ΕΕΕ, η ΕΚΥΣΥ ζητά «αύξηση των ποσών ώστε να μπορούν με αυτά να ζουν με αξιοπρέπεια οι λήπτες ΕΕΕ και οι χαμηλοσυνταξιούχοι  οι οποίοι σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά τους έξοδα».

Επισημαίνει, ακόμα, ότι «η Υφυπουργός δεν έδωσε καμιά απάντηση ούτε στο ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην εξέταση των αιτήσεων των ατόμων που χρειάζονται φροντίδα ούτε για τα άτομα με αναπηρία και τους χαμηλοσυνταξιούχους». Εκφράζει την ελπίδα να καθοριστεί σύντομα συνάντηση με την Υφυπουργό, για συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και ευθύνη για την επίλυσή τους έχει το Υφυπουργείο.

Πηγή: Reporter 

About the author

Demetris