ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΔΑΛΙΟΥ

Ο Δήμος Ιδαλίου ενημερώνει τους δημότες του ότι την εβδομάδα 20/11 – 24/11 θα βρίσκεται στον Δήμο μας η κινητή μονάδα εναπόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων για να συλλέξει τις μικρές εκείνες ποσότητες επικίνδυνων απόβλητων που παράγονται από τα νοικοκυριά μας και να τα μεταφέρει σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις διαχείρισής τους.   

Η εν λόγω μονάδα θα είναι τοποθετημένη στην οδό Αδώνιδος, στον χώρο που βρίσκεται η αποθήκη του Δήμου (απέναντι από το Ιατρικό Κέντρο Δαλιού) και θα στελεχώνεται με ένα άτομο που θα είναι υπεύθυνο για την ενημέρωση του κοινού για τα θέματα της διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων, την κατηγοριοποίησή τους και για τον τρόπο διαχείρισής τους από τα νοικοκυριά.

Η μονάδα θα λειτουργεί καθημερινά για τρεις (3) ώρες από τις 10:00 μέχρι τις 13:00, εκτός της Τετάρτης 22/11 και Πέμπτης 23/11 που η μονάδα θα είναι ανοικτή από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.

Τα είδη των αποβλήτων που μπορούν να μεταφερθούν εκεί από τους δημότες μας είναι τα ακόλουθα:

1.     Οικιακές μπαταρίες

2.     Μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (πχ τοστιέρα, βραστήρας)

3.     Φυτοφάρμακα, λιπάσματα και εντομοκτόνα οικιακής χρήσης

4.     Λιπαντικά και λάδια μηχανής οικιακής χρήσης

5.     Προϊόντα καθαρισμού σπιτιών (απορρυπαντικά πιάτων και ρούχων)

6.     Μελάνια / Τόνερς εκτυπωτών οικιακής χρήσης

7.     Χρώματα, σπρέι μπογιάς (λάκες), μπογιές, διαλύτες και βερνίκια

8.     Φαρμακευτικά προϊόντα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η εναπόθεση αποβλήτων έξω από την κινητή μονάδα, τόσο κατά τις ώρες λειτουργίας της όσο και κατά τις ώρες που η μονάδα θα είναι κλειστή.

About the author

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω.
Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων.
Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας.
Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.