ΑΓΟΡΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παιχνιδότοπος Magic Day στο Δάλι

Written by LatsiaTV
Το Magic Day Fun Park είναι ένας μοντέρνος, σύγχρονος “παιδότοπος” που λειτούργησε στο Δάλι τον Ιούλιο του 2011.
Γιατί βάζουμε τη λέξη παιδότοπος σε εισαγωγικά? Επειδή το Magic Day είναι κάτι περισσότερο από παιδότοπος, είναι “Family Amusement Park” με την έννοια που δίνεται στους οικογενειακούς χώρους διασκέδασης στο εξωτερικό.
Η μελέτη για το έργο ξεκίνησε 4 χρόνια πριν, όταν ως γονείς 2 παιδιών ψάχναμε ένα συναρπαστικό χώρο αλλά και συνάμα ασφαλισμένο για τα παιδιά μας, στον οποίο όμως να μπορούμε να περνάμε και εμείς όμορφα το λίγο χρόνο ξεκούρασης και διασκέδασης που διαθέταμε.
Αφού δεν βρίσκαμε κάτι να ικανοποιεί αυτή μας την ανάγκη, αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτό το χώρο εμείς.
Το Magic Day πιστεύουμε ότι είναι η απάντηση σ’ αυτούς που ψάχνουν ότι ψάχναμε και εμείς. Στεγάζεται σε ένα μοντέρνο κτήριο με πολύ όμορφους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σχεδιασμένους έτσι ώστε να προσφέρουν απόλαυση αλλά και ανάπαυση. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έχουν διαδραματίσει και τα υψηλής ποιότητας συστήματα ηχομόνωσης που διαθέτει.
Ο εσωτερικός του χώρος συμπεριλαμβάνει το δωμάτιο παιγνιδιών το οποίο φιλοξενεί μια τριώροφη παιχνιδοκατασκευή με θέμα μια αρχαία πόλη χαμένη στο βυθό της θάλασσας και το χώρο παιγνιδιών για παιδιά από 1 μέχρι 3 χρόνων. Το δωμάτιο προβολών όπου γίνονται προβολές τρισδιάστατων ταινιών κινουμένων σχεδίων. Το Party Room που είναι ένας χαρούμενος χώρος γεμάτος χρώματα και ακόμα δύο καθιστικά στα οποία οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το γλυκό τους ή ακόμα και την απολαυστική κουζίνα μας. Μπορούν επίσης να παίξουν τάβλι ή επιτραπέζια, να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να ξεφυλλίσουν ένα περιοδικό, η ακόμα και να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα σε μια από τις δύο γιγαντοοθόνες που υπάρχουν.
Οι εξωτερικοί χώροι του Magic Day είναι το ίδιο συναρπαστικοί όσο και οι εσωτερικοί. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν πόλεμο με τα κανονάκια που ρίχνουν μαλακές μπαλίτσες, να αναρριχηθούν με ασφάλεια στο φουσκωτό βουνό ύψους 7 μέτρων, να πηδήσουν στο τραμπολίνο, να μπουν στο φουσκωτό κάστρο με τις μεγάλες τσουλήθρες ή ακόμα να καθίσουν στα πλοκάμια του μεγάλου χταποδιού για να τους στριφογυρίσει. Για τα πιο μικρά παιδιά υπάρχει το καραβάκι με τις μπάλες και η παιγνιδοκατασκευή με πάτωμα ασφαλείας.
Για τους γονείς υπάρχουν δύο όμορφα διαμορφωμένοι εξωτερικοί χώροι στους οποίους μπορούν να περάσουν ωραία την ώρα τους διαβάζοντας, συζητώντας, δουλεύοντας στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ή ακόμα παρακολουθώντας τα παιδιά τους να διασκεδάζουν.
Αυτό είναι το Magic Day Fun Park για μας ο χώρος που όλοι περνούν όμορφα.

About the author

LatsiaTV