PEOPLE & STYLE ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΙΚΑΡΔΟΥ Ταξιδεύοντας …ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Written by LatsiaTV

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Ώρα έναρξης 11:00 π.μ.

Για τρίτη χρονιά η κοινότητα Φικάρδου σας προσκαλεί να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να περιηγηθείτε στα μονοπάτια της παράδοσης μέσα από αυτή τη φιλανθρωπική εκδήλωση.
Περπατώντας στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια του χωρίου όπου εκεί θα μπορείτε να δοκιμάσετε και να παρακολουθήσετε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής ντόπιων εδεσμάτων , κρασιού, ζιβανίας καθώς και διαφόρων χειροτεχνημάτων και υφαντών.

fikardou village

Στον Ληνό θα μπορείτε να δείτε πως έφτιαχναν το κρασί, πως πατούσαν τα σταφύλια και θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στη διαδικασία σηκώνοντας πάνω τα «ποϊνάρκα σας». Σε άλλα σπίτια του χωριού, θα γίνεται το «Χάρτζιασμα» των σταφυλιών και θα γίνεται απόσταξη Ζιβανίας , θα κατασκευάζεται Ππαλουζές , σουτζούκος , τραχανάς , χαλούμι και θα ζυμώνονται και θα φουρνίζονται ψωμιά. Πιο κάτω θα μπορείτε να δείτε πως φτιάχνονται τα υφαντά στον αργαλειό και διάφορα κεντήματα. Επίσης, στα στενά του χωρίου ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεκουραστεί στο παραδοσιακό καφενείο όπου θα σερβίρεται καφές της χόβολης και σε κάποια σημεία θα πωλούνται σουβλάκια και λουκουμάδες. Στο κτίριο του παλιού σχολείου θα γίνεται προβολή ταινίας με την ιστορία του χωρίου για τους επισκέπτες .
Θα υπάρχει Παντοπωλείο όπου θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση για ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης.
Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται από έμπειρους στο κάθε είδος εθελοντές στους οποίους η κοινότητα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πληροφορίες τηλ. 96894696

About the author

LatsiaTV