ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μικρότερες μερίδες φαγητού στα κέντρα εστίασης, χειροτέρεψε η ποιότητα

Τα κέντρα εστίασης, στην προσπάθειά τους να μειώσουν το κόστος λειτουργίας, φαίνεται να έκαναν εκπτώσεις στην ποσότητα ή ποιότητα του φαγητού που προσφέρουν, σύμφωνα με την έρευνα «αξιολόγηση υπηρεσιών κέντρων εστίασης» που επιδοτήθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και μερικώς από ίδιους πόρους του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

Αυτό αναφέρεται στις γενικές παρατηρήσεις της έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, αν και τονίζεται ότι τα χαρακτηριστικά αυτά δεν ήταν μέρος της έρευνας αλλά παρατηρήθηκαν και αναφέρθηκαν. Ως παραδείγματα σημειώνονται: χαλλούμι που δεν είναι παραδοσιακό χαλλούμι, φέτα που δεν είναι παραδοσιακή φέτα, γιαούρτι που δεν είναι παραδοσιακό γιαούρτι, σαλάτα (απουσία ή μειωμένη ποσότητα ακριβών συστατικών της σαλάτας), ελαιόλαδο νοθευμένο με σπορέλαιο.

Στην ενότητα ποιο είναι το φαγητό που δεν αγγίξατε:

• Πίτα με πολύ λάδι.

• Ψάρι εκτροφής στη σχάρα. Μη ικανοποιητική παρουσία πιάτου.

• Τα λαχανικά ατμού φαίνονταν κατεψυγμένα και ανόρεκτα.

• Το χταπόδι σχάρας ήταν απαράδεκτο σε ποσότητα και σε ποιότητα.

• Φρουτοσαλάτα περιείχε κυρίως μήλα και λίγη μπανάνα, τίποτε άλλο.

• Καλαμάρι ροδέλες τηγανητό γιατί δεν ταίριαζε με τον κρεατομεζέ.

• Μανιτάρια σχάρας. Δεν ήταν φρέσκα. Ολόμαυρα.

Η έρευνα κάλυψε συνολικά 200 επισκέψεις σε κέντρα εστίασης σ’ ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο. Η έρευνα έγινε με τη μέθοδο “mystery shopping”. Το ερωτηματολόγιο περιλάμβανε συνολικά 42 σημεία αξιολόγησης. Η έρευνα κάλυψε μόνο τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους καταναλωτές. Δεν κάλυψε θέματα ποιότητας ή ποσότητας φαγητών. Η επιλογή του δείγματος έγινε τυχαία από τον κατάλογο του μητρώου των εγγεγραμμένων κέντρων εστίασης στο Υφυπουργείο Τουρισμού.

Στα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται ότι τα διάφορα προβλήματα/στρεβλώσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στη μη επαρκή εκπαίδευση των ιδιοκτητών και του προσωπικού των κέντρων εστίασης. Τα πλείστα των προβλημάτων μπορούν να επιλυθούν χωρίς επιπλέον οικονομικό κόστος για τους ιδιοκτήτες των κέντρων.

Πηγή: Philenews

About the author

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω.
Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων.
Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας.
Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.