ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Windcraft Music Fest | 21&22 Αυγούστου | Κατύδατα

Written by LatsiaTV

21&22 Αυγούστου 2015 || Κατύδατα Σολέας

Η δύναμη των ήχων που παράγει η ανθρώπινη πνοή θα χρωματίσει τις δύο βραδιές του 2ου Μουσικού Φεστιβάλ Windcraft που θα πραγματοποιηθεί στις 21&22 Αυγούστου 2015 στα Κατύδατα Σολέας. H δεύτερη εκδοχή του Windcraft Music Fest δίνει το λόγο στα πνευστά και τη φωνή, φιλοξενώντας καλλιτέχνες και σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα που θα παρουσιάσουν προσωπικές τους μουσικές συνθέσεις ή μια «φρέσκια» προσέγγιση σε γνωστές μουσικές.

Έξι μουσικά σχήματα από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα, με κοινό στοιχείο τα πνευστά ή το τραγούδι, θα παρουσιάσουν την πρωτότυπή τους δουλειά στις δύο σκηνές που θα στηθούν στα πιο γραφικά σημεία του χωριού. Τα δρομάκια θα ξεχειλίζουν συνεχώς με ήχους πνευστών και μελωδικές φωνές από διάφορα σχήματα ή αυτοσχέδιες εμφανίσεις, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε μουσικά εργαστήρια που θα διεξαχθούν στη φύση ή κάτω από αψιδωτές καμάρες παραδοσιακών σπιτιών. Ιδιαίτερη θέση στα δρώμενα του Φεστιβάλ θα έχει και η Κυπριακή παραδοσιακή μουσική, αφού θα γίνει αφιέρωμα στο κατεξοχήν πνευστό της κυπριακής παράδοσης – το πιθκιαύλι – με εργαστήρι κατασκευής και παιξίματος πιθκιαυλιού, καθώς και στην δημοφιλέστερη μορφή παραδοσιακού τραγουδιού μέσα από διαγωνισμό τσιαττιστών από φιλοξενούμενους τσιαττιστάδες.

Κύριο μέλημα της διοργάνωσης είναι η αρμονική εγκατάσταση των καλλιτεχνικών δρώμενων στο χωριό και η διαδραστικότητα μεταξύ των χωριανών και των επισκεπτών. Στα πλαίσια γνωριμίας των επισκεπτών με τον χώρο φιλοξενίας τους θα διοργανωθεί επίσης Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας από το αρχείο των χωριανών, η οποία θα είναι επισκέψιμη κατά το διήμερο του Φεστιβάλ. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της μουσικής δημιουργικότητας των καλλιτεχνών και η δημιουργία ενός χώρου πολιτιστικής αλληλοκατανόησης και αλληλεπίδρασης που να παντρεύει το παραδοσιακό στοιχείο με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και να φέρνει πιο κοντά μουσικούς και λάτρεις της μουσικής σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

www.windcraftmusicfest.com

————————–
// ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ //

Παρασκευή 21/8

Παράλληλες δράσεις: Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας / Τα πιθκιαύλια του βοσκού (εργαστήρι) / Voices on Repetition (εργαστήρι) / Τόποι τζιαι αθθρώποι (περίπατος)

Μουσική: Windcraft Band / Sandy Brour / Δημήτρης Σπύρου & Χριστίνα Παπακυριακού “Visual and Oral Stories” / Andreas Rodosthenous Ethnic Jazz Ensemble / Late Jam Session

Σάββατο 22/8

Παράλληλες δράσεις: Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας / Play that Solo! (εργαστήρι) / Τόποι τζιαι αθθρώποι (περίπατος) / Η γαουρίτσα το πιδκιαυλούιν τζιαι άλλες ιστορίες (παιδικό εργαστήρι)

Μουσική: Low Brass Quartet / Tσιαττιστά / Amalgamation Choir / Michael Messios Symmetry band / Α. Πολυζωγόπουλος – Σ. Λάντσιας – Π. Κλαμπάνης / DJ Set Vasilis Palamas
————————

Τιμή εισιτηρίων για συναυλίες:
€15 – μονοήμερο, €20 – διήμερο
(Παιδιά κάτω των 12, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις δωρεάν.)

Προπώληση εισιτηρίων:
Λευκωσία – Καλά Καθούμενα (Νικοκλέους 21), Café Velo y Siesta (Τσερίου 129)
Λεμεσός – Καφενείο Αβόζο (Ελευθερίας 108), Green Choice Health Food Store (Γρίβα Διγενή 52Γ)
Λάρνακα – Τρία Πουλάκια Κάθονταν (Βασιλέως Ευαγόρου 2Β), Το γαλάζιο κύμα (δρόμος Δεκέλειας, παραλία Ορόκλινης)
Πάφος – ANANAs 8bit Coffee (Αθηνάς 35Α-35Β)

Με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κατυδάτων.
Χορηγοί: AAMP Sound&Light
Επίσημοι Χορηγοί Επικοινωνίας: Φιλελεύθερος , The Cyprus Weekly
Υποστηρικτές: Windcraft Music Centre, HOOK recording art studio ,Ioannides Acoustics Consulting, Τρία Πουλάκια Κάθονταν, YEU Cyprus

About the author

LatsiaTV