ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΚΕΛ: Η βάση άρχισε να προτείνει ονόματα υποψήφιων Ευρωβουλευτών

Written by LatsiaTV

Εντείνει τις διεργασίες με στόχο να παρουσιάσει ισχυρά ψηφοδέλτια στις Εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024.

Οι διεργασίες στο κόμμα της Αριστεράς συνεχίζονται πάνω στο πλάνο το οποίο καθόρισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος σε δύο ξεχωριστές συνεδρίες. Για τις Δημοτικές Εκλογές το πλάνο καθορίστηκε από τις 29 Απριλίου ενώ όσον αφορά τις Ευρωεκλογές το πλάνο του ΑΚΕΛ καθορίστηκε στις 19 Ιουλίου με την υλοποίηση του ουσιαστικά να ξεκινά αυτό το διάστημα μετά και τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Σύμφωνα με κομματικές πηγές πάντως το βάρος για την επιλογή υποψηφίων για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης πέφτει στις τοπικές κοινωνίες με τις διεργασίες σε κάποιες των περιπτώσεων να είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο σε επαρχιακό και τοπικό επίπεδο. 

Στο ΑΚΕΛ μάλιστα όσον αφορά κυρίως τις Δημοτικές Εκλογές είναι ανοιχτοί για συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια και προσωπικοτήτων πέραν του χώρου της Αριστεράς φτάνει να μοιράζονται τις ίδιες προτεραιότητες με το ΑΚΕΛ όσον αφορά το μέλλον της τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και να συμφωνούν με τις προγραμματικές δηλώσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι στην Εζεκία Παπαϊωάννου θέλουν στα ψηφοδέλτια των Δημοτικών να υπάρχει έντονη παρουσία από την νέα γενιά, γυναίκες αλλά και πρόσωπα από τον ευρύτερο Προοδευτικό χώρο.

Όσον αφορά τώρα τις Ευρωεκλογές στο ΑΚΕΛ θέλουν να χτίσουν ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο καθώς θέλουν να αυξήσουν το ποσοστό του 22,34% που έλαβαν στις τελευταίες Βουλευτικές θέλοντας να σφραγίσουν την διπλή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο μετά και το 2024. 

Ήδη όπως πληροφορείται η Offsite News έχουν αρχίσει να φτάνουν εισηγήσεις από την βάση στην Εζεκία Παπαϊωάννου για ονόματα εν δυνάμει υποψήφιων Ευρωβουλευτών με τις τελικές αποφάσεις ωστόσο για την τελική 6αδα υποψηφίων να ανήκουν στην Κεντρική Επιτροπή αφού πρώτα ζυγίσει όλες τις επιλογές που έχει ενώπιον της. 

Αν και στο ΑΚΕΛ δεν μπαίνουν σε δημόσια συζήτηση για την ονοματολογία θεωρείται δεδομένη η επαναδιεκδίκηση θέσης Ευρωβουλευτή από τον Γιώργο Γεωργίου ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά εάν θα είναι ξανά υποψήφιος και ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Πάντως ακόμα και στην περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος στο ΑΚΕΛ φαίνεται να έχουν στόχο να συμπεριλάβουν Τ/κ υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στο ΑΚΕΛ δεν σχολιάζουν και τα όσα γράφονται για το ενδεχόμενο Βουλευτές του κόμματος οι οποίοι συμπληρώνουν τις 3 θητείες πιθανώς να είναι υποψήφιοι είτε ως Δήμαρχοι είτε ως Ευρωβουλευτές. 

Μάλιστα όπως τονίζουν κομματικές πηγές υπάρχει καταστατική πρόνοια που δίνει την δυνατότητα στο κόμμα προχωρήσει με εξαιρέσεις αναφέροντας ωστόσο ότι αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν το κόμμα στήνει τα ψηφοδέλτια των Βουλευτικών του 2026. 

About the author

LatsiaTV